23.7.2019. 17:47
0
Đukanović: Crna Gora je pouzdan i odgovoran partner NATO-a
Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO-a, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Sjeverne Makedonije, kao i prisustvo u misijama Alijanse, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru s komandantom NATO savezničke komande za transformaciju Andreom Lanatom.

Đukanović je kazao da je zadovoljan povodom posjete komandanta u trenutku kada Crna Gora s ponosom obilježava dvogodišnjicu članstva u Alijansi, prenosi Antenam.net.

- Crna Gora je u tom periodu, kao i tokom procesa pristupanja, prepoznala brojne šanse koje joj članstvo u tom klubu nudi, razumijevajući odgovornost članstva i prihvatajući da je to jedina pouzdana perspektiva stabilnosti jugoistočne Evrope - kazao je Đukanović.

U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera i odgovornu članicu koja promovira evropski i euroatlantski sistem vrijednosti na ovom dijelu kontinenta.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo završetkom procesa integracije Crne Gore u NATO i zahvalio na podršci Savezničke komande u realizaciji aktivnosti za pristupanje i integraciju nacionalnog sistema u NATO tokom protekle dvije godine.

- Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO-a, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Sjeverne Makedonije, i prisustvo u misijama Alijanse - zaključio je predsjednik Crne Gore, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.