25.7.2019. 20:32
0
Brnabić: Bošnjaci u Srbiji nemaju razloga da budu uznemireni
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da nema nijednog razloga da bošnjačka nacionalna zajednica bude uznemirena kada je riječ o poštovanju njihovih prava u Srbiji.

Brnabić je to izjavila u Skupštini Srbije, gdje je odgovarala na poslanička pitanja Muamera Zukorlića u vezi sa pravom na upotrebu bosanskog jezika, istakla da Srbija ima najviše moguće standarde za poštovanje prava i sloboda za pripadnike nacionalnih manjina.

- Nastavit ćemo da radimo u skladu sa svim zakonima koji se bave ovom oblasti. Predstavnici bošnjačke nacionalne zajednice nemaju nikakav razlog da budu uzmemireni. Ako postoji neka konkretna stvar, dođite, razgovrat ćemo, bit će tu Ministarstvo za državnu upravu, Kancelarija za ljudska i manjinska prava", rekla je Brnabić.

Zukorlić, koji je bivši muftija sandžački, ocijenio je da država Srbija treba da osigura ravnopravnost svih crkava i vjerskih zajednica, te da, kako je naveo, bošnjačka dijaspora koja broji više od milion ljudi treba da bude tretirana na isti način kao dijaspora većinskog naroda, prenijeli su beogradski mediji.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.