28.7.2019. 21:58
0
Talasi viši od dva metra: Iz talasa u Baru spašeno sedam osoba
Sedam lica spašeno je danas iz morskih talasa na barskoj rivijeri, saopšteno je iz crnogorske Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije.

Dvoje mladih spaseno je kod lukobrana u Baru, četvoro mladih u Sutomoru i stariji muškarac u Čanju, saopšteno je iz Uprave pomorske sigurnosti.

Direktor Uprave Safet Kočan kaže da je do incidenta u Sutomoru došlo jer četvoro mladih nije ispoštovalo upozorenja, odnosno istaknute crvene zastavice na plažama koje označavaju zabranjen ulazak u more na barskoj rivijeri zbog talasa, koji su danas dostizali visinu i do dva metra.

On je rekao je da su mladi od obale bili udaljeni oko 300 metara i da su nisu mogli da se vrate jer su talasi bili do dva metra.

"Srećom, niko od njih nije povređen. Čamcima Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije dovezeni su do obale, gdje su ih čekala kola Hitne pomoći", rekao je Kočan.

Posada čamaca Uprave pomorskog spasavanja intervenisala je kod lukobrana u Baru gdje dvoje mladih nije uspijevalo da se domogne obale, jer su ih talasi odvlačili od obale.

U Čanju je spašen stariji muškarac, prenosi Srna.

 

 

(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.