13.8.2019. 15:42
0
Trovanje hranom na brodu na Hvaru: Turist umro, dvoje djece u teškom stanju hitno prevezeno helikopterom u bolnicu
Jedan muškarac preminuo je na svom brodu na otoku Hvaru, a još četiri osobe su hospitalizirane. Informaciju je potvrdila Željka Radošević iz odjela za informiranje PU splitsko-dalmatinske.

– Jutros u 10:10 sati zaprimili smo informaciju lučkog kapetana kako brod uplovljava u luku Hvar zbog smrti jedne osobe. Još četiri osobe zbog teškog zdravstvenog stanja prevezene su u splitsku bolnicu – rekla je Radošević. 

Na teren je izašao zamjenik Županijskog državnog advokata koji će obaviti uviđaj. 

Detaljnije informacije iz PU nisu željeli iznositi. Hvarom se proširila vijest kako je navodno riječ o članovima porodice koji su se otrovali hranom.

Kako nezvanično saznaje Dalmacija Danas, radi se o italijanskim državljanima. Čovjek je preminuo prije dolaska hitne pomoći i nije mu bilo pomoći, dok je dvoje djece u teškom stanju hitno prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrija splitske bolnice.

Naknadno je hitna pomoć pozvana zbog još dvoje ljudi koji su se osjećali loše, pa se helikopter vratio i po njih i prebacio ih na odjel Zarazne bolesti splitske bolnice, prenosi Večernji.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.