3.9.2019. 16:29
0
Todorić za podignutu optužnicu optužio Plenkovića
Bivši predsjednik Uprave ''Agrokora'' Ivica Todorić je danas objavio novi blog pod naslovom ''Prikrivanje kriminala kao politička platforma'', u kojem za podizanje optužnice okrivljuje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, nakon što je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak podiglo optužnicu protiv Todorića, tereteći ga da je plaćanjem fiktivnih usluga švicarskoj kompaniji svoj bivši koncern ''Agrokor'' oštetio za 1,25 miliona eura.

- Najnoviji potezi DORH-a, bez sumnje po nalogu Andreja Plenkovića i njegovih poslušnika, otkrivaju (po ko zna koji put) sav jad njegovog urušenog režima. U očajničkoj želji da svima nama ponovi mantru kako je otimačina, pljačka i uništavanje ''Agrokora'' junački legalni potez, ponovo koristi pravosudne institucije čiji su zaključci u objavljenim optužnicama u najmanju ruku netačni i zasnovani na insinuacijama -  kazao je Todorić u svom blogu. 

Bivši vlasnik ''Agrokora'' je kazao kako je riječ o ''već poznatom receptu kaznenog progona za nepostojeća protuzakonita djela'' te da je cilj ovakvog djelovanja skretanje pažnje sa ''najveće političko-kriminalne korupcijske afere u Hrvatskoj koja traje i danas'', ali i da će optužbe pobiti na sudu.

- Ali Borg, leks Agrokor, odabir savjetnika, "rol ap" krediti i deseci drugih Plenkovićevih marifetluka se neće zaboraviti - zaključio je Todorić u blogu, prenosi Hina.

Optužnicom su, neslužbeno se saznaje, uz Todorića obuhvaćeni Ante Huljev, Piruška Canjuga i jedna austrijska državljanka, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.