4.9.2019. 13:58
0
U emisiji "Provjereno" osvanuli detalji silovanja: Primio me oko struka i stavio ruku u grudnjak. Rekao mi je da će raditi šta hoće i da će me silovati
Bivši saborski zastupnik HDZ-a, osvajač olimpijske medalje u boksu, poduzetnik i predsjednik autokluba Siget Damir Škaro uhapšen je u srijedu ujutro zbog optužbe za silovanje zaposlenice tog autokluba.

Kako doznaje Nova TV, uhapšen je prilikom ulaska iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Samo nekoliko sati nakon što ga je policiji prijavila za silovanje, Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu čije ima državljanstvo. Imao je rok do četvrtka da se javi policiji, a u srijedu ujutro je uhićen prilikom ulaska u Hrvatsku.

Mediji u Hrvatskoj donose i detalje silovanja, te izjavu žrtve za emisiju "Provjereno" Nove TV u kojoj je opisala šta se dogodilo.

Bila joj je radna subota, a žrtva je u najvećem hrvatskom autoklubu počela raditi prije dva mjeseca. Priča kako ju je napao s leđa, primio je oko struka, nabio na sebe i stavio joj ruku u grudnjak. Uspjela se istrgnuti, a on joj je rekao da prekine i da se ne otima. Lijevom rukom držao je obje njene ruke. 'Molila sam da prestane', ispričala je žrtva za emisiji 'Provjereno'. On nije prestao i rekao joj je da će raditi što on hoće i da će je silovati.

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema saznanjima ekipe 'Provjerenog', nerijetko iz Škarina ureda izlazile uplakane. Ona tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Niko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti. A i ona se na to jedva odlučila, prenosi tportal.hr.

Nekoliko sati nakon što ga je žrtva prijavila policiji dobila je Škarinu poruku s pitanjem 'kako su ti djeca?'. Silovanje se dogodilo 10. augusta, dva dana kasnije prijavila ga je policiji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.