5.9.2019. 20:59
1
"Napravio sam mu uslugu, a on je došao i pucao mi na kuću. Mogao mi je ženu i djecu ubiti, moju unučad"
FOTO: 24sata.hr
Nakon što je zasad nepoznati počinitelj pucao na kuću porodice Osmanović u zagrebačkoj Dubravi, Mirza Osmanović izjavio je da se radi o zavadi koja traje od 2012. i ubistva njegovog bratića, prenose hrvatski mediji.

- Napravio sam mu uslugu, riješio probleme, a on je došao i pucao mi na kuću. Gledaj što mi je napravio, mogao mi je ženu i djecu ubiti, moju unučad - šokirano je ponavljao Mirsad Osmanović (53) zvani Metak u razgovoru za 24sata.hr.

Mirsad Osmanović je stric Vehbije i Kasima Osmanovića, dvojca koji je uhapšen nakon pucnjave na Vukomercu u septembru 2018. godine. Sukob je tada izbio zbog navodnog duga koji je ostao nakon smrti Šerifa Zahirovića, prenosi 24sata.hr.

Mirsad Osmanović tvrdi da je u utorak na njegovu kuću pucao N.O., muškarac koji je u maju ove godine bježao policiji pa je u Novačkoj ulici oštetio pet parkiranih automobila. U automobilu je tad ostavio svoje dvoje djece koji su izbezumljeno vrištali. 

- U zavadi smo s ovima koji su mi ubili bratića. Najviše im smetamo ja i moj sin - priča Mirsad pa pojašnjava da je njegov bratić Hašim Osmanović, koji je ubijen u Dubravi 2012. godine. 

To ubistvo nikad nije riješeno iako su Osmanovići uvjereni da iza svega stoji klan Hamidović. I Mirsadova supruga Jasminka kaže da im na društvenim mrežama prijete da će ih ubiti. 

- Rekli su nam da ćemo završiti kao Hašim - govori Jasminka. 

Prije same pucnjave, tvrdi, N.O. ju je pozvao da se nađu u Grižanskoj ulici u Dubravi. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.