21.9.2019. 14:05
0
Žena se utopila u septičkoj jami: Zatekao je otvoren šaht i njeno tijelo
Ljiljana C. (69) utopila se u petak u septičkoj jami u dvorištu porodične kuće u beogradskom naselju Kaluđerica.

Nesretna starica pokušala je da očisti jamu, ali se najvjerovatnije onesvijestila od otrovnih gasova, pa upala u jamu sa fekalijama i nastradala. Njeno tijelo pronašao je muž Anđelko (79), koji je odmah pozvao policiju i hitnu pomoć, ali Ljiljani nije bilo spasa.

Kako se saznaje od izvora iz istrage, tragedija se dogodila oko 11.30, a tijelo je pronađeno pola sata kasnije.

– Ljiljana je nastradala pokušavajući da očisti septičku jamu koja se nalazi u dvorištu, iza porodične kuće. Kad je otvorila jamu, najvjerovatnije su je brzo onesvijestili gasovi, pa je pala u fekalije. Postoji i manje vjerovatna mogućnost da se starica nagla iznad otvora jame, pa izgubila ravnotežu i naglavačke upala u fekalije, dubine oko dva metra – kaže naš izvor.

Ljiljanin muž Anđelko je u vrijeme nesreće bio u kući i nije čuo kad je ona nastradala. Tek pola sata kasnije zabrinuo se što je nema, pa je otišao do jame da je potraži.

– Vidio je otvoren šaht i kada je pogledao u jamu, vidio je Ljiljanino tijelo. Odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć, staričino tijelo izvučeno je iz jame ali ljekari nisu mogli da joj pomognu. Bilo je kasno. Na tijelu nisu uočene bilo kakve druge povrede i ništa ne ukazuje da se radi o nekakvom krivičnom djelu, pa tužilac nije ni naložio obdukciju. Zato je tijelo odmah prebačeno u kapelu – ističe sagovornik.

Komšije ove porodice u šoku su pričale o tragediji.

– Ovo je strašno! Da tako pogineš, u svom dvorištu… Vidjela sam Anđelka poslije nesreće. Stoji kao kamen, ne može ni da progovori od tuge… Gledao je kada su teta Ljiljanino tijelo odnijeli. Ne znam kako će on to podnijeti. Tolike godine su bili u braku… Imaju kćerku, koja je udata i živi u Kaluđerici. Čim su je obavijestili o nesreći, odmah je dotrčala sa mužem da vidi šta se desilo. I ona je, jadna, van sebe od bola i tuge – kazala je komšinica.

Ovakve tragedije, nažalost, nisu rijetkost jer mnogi ne znaju koliko su gasovi iz fekalnih jama otrovni i koliko mogu brzo da onesvijeste, pa i da usmrte čovjeka, piše “Infomer“

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.