27.9.2019. 15:00
0
Vođa „škaljarskog klana“ bit će izručen Crnoj Gori
FOTO: Blic
Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Crnoj Gori Jovana Vukotića, kojeg su srpske sigurnosne službe označile kao vođu „škaljarskog klana“.

Кrivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pravosudnim organima Crne Gore Vukotića radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materij, prenose regionalni mediji.

Vukotić je uhapšen u Turskoj u septembru prošle godine, prema potjernici koju je za njim raspisala Grčka zbog sumnje da je učestvovao u švercu 135 kilograma kokaina. Tada je kod njega pronađen falsificiran pasoš.

Potom je protjeran u Srbiju, čiji je državljanin. On je pravomoćno osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog korištenja lažnog pasoša.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.