5.10.2019. 16:43
1
O čemu su danas u Beogradu razgovarali Vučić, Dodik i Orban
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Srbiji s predsjednikom mađarske vlade Viktorom Orbanom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Srna.

Dominantna tema susreta ovog trojca bila je saradnja u regionu i dinamičniji razvoj odnosa između Mađarske, Srbije i manjeg bh. entiteta.

Poseban naglasak, kako saznaje Srna, stavljen je na mogućnost saradnje u izgradnji energetskih infrastrukturnih objekata, ali i na to kako bi Republika Srpska i Srbija mogle iskoristiti beneficije i pomoć koje pruža Mađarska u okviru projekta "Susjedska pomoć".

Ta vrsta pomoći odnosi se posebno na razvoj farmerske proizvodnje u Srbiji i Republici Srpskoj koja bi bila stimulirana i kroz nabavku mehanizacije po vrlo povoljnim uvjetima.

Dodik, Orban i Vučić razgovarali su i o evropskoj perspektivi ovog regiona, s naglaskom na činjenicu da Mađarska treba predložiti ime novog evropskog komesara za proširenje Evropske unije.


(SRNA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.