16.10.2019. 10:49
0
Drama u Hrvatskom saboru: Pernara iznijeli napolje, Bulj na Plenkovića bacao smeće, Jandroković izgubio živce...
Srijeda jutro u hrvatskom Saboru počela je burno.

Na početku sjednice, zbog stanja u pravosuđu, prosvjedovao je stojeći zastupnik Ivan Pernar. I nakon desetak poziva da sjedne i opomena odbio je "sarađivati", te je predsjedavajući Sabora pozvao saborsku stražu da ga udalje.

- Vaša namjera je dobiti medijsku pozornost. Imate pravo u slobodnom govoru govoriti o ovome o čemu želite govoriti. Dakle, manipulirate, kazao mu je predsjednik Sabora Gordan Jandoroković, prenose hrvatski mediji.

Pernar je na desetak poziva da sjedne i pričeka vrijeme za slobodne govore, to odbio učiniti.

Jandroković mu je dao opomene, oduzeo mu je riječ i za danas i za sutra, no Pernar je i dalje stajao i uzvikivao "stanje u pravosuđu je zastrašujuće".

Jandroković je tada odredio stanku i pozvao je stražu koja je Pernara iznijela iz sabornice.

Zastupnik Miro Bulj je samovoljno napustio sabornicu nakon verbalnog okršaja s Jandrokovićem. Prema premijeru Plenkoviću bacao je smeće.

Prije nego što je Plenković došao, Bulj mu je stavio crnu vreću smeća na fotelju. Na taj je način Bulj prosvjedovao zbog problema s odvozom smeća u brojnim gradovima i mjestima u Dalmatinskoj zagori.

- Evo njemu smeće koje je ispalo iz auta od Vrgorca do Sinja, što sam prikupio, rekao je Bulj.

Jandroković ga je uzalud upozoravao, a Bulj je ostavio smeće te napustio sabornicu, prenosi Oslobođenje.




(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.