18.10.2019. 14:00
0
Kurti: Prisustvo Srbije na sjeveru Kosova i dalje je problem
Lider Samoopredeljenja Albin Kurti ocijenio je da je prisustvo Srbije i dalje problem na sjeveru Kosova i da c´e njegova buduc´a vlada s lokalnim Srbima to rIJešiti.

-Moramo institucionalno da budemo prisutni na sjeveru Kosova, da služimo svim stanovnicima, bilo da su Srbi ili Albanci  - rekao je on i naglasio da Trepča sjever i Trepča jug treba da se ujedine.

Kako prenosi Beta, Kurti je izrazio uverenje da će se i Mitrovica ujediniti s Trepčom.

-U Trepču nije ulagala Priština i naša Vlada već Srbija. To ne bi smjelo da se ponovi - rekao je on.

Kurti je rekao da će na sastanku s premijerom Albanije Edijem Ramom dogovoriti suradnju "kao nikada prije toga".

-U općinama sa srpskom većinom južno od Ibra također će biti kosovskih institucija. Prisustvo tamo nije problem, problem je prisustvo Srbije - rekao je Kurti.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.