19.10.2019. 13:46
0
Propao kao političar u Hrvatskoj pa promijenio karijeru - sad radi kao magacioner u Irskoj
Petar Krmpotić, poslije duge političke karijere, otišao je da radi kao magacioner u Irskoj, a svoj HDZ, čiji je odbornik, nije ni obavijestio o odlasku, navodi "Jutarnji list".

Krmpotić je bio sekretar Grada Gospića, predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije, dva puta predsjednik gradskog HDZ-a te je i predsjedavao Upravnim odborom Veleučilišta "Nikola Tesla".

Poslije pobjede na lokalnim izborima 2013., postao je gospićki gradonačelnik, a četiri godine poslije dobio je mjesto predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću, što je formalno i danas.

"Jutarnji list" piše da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru u jednom mjestu nedaleko od Dablina, ali da je u biografiji prešutio "sjajnu političku karijeru".

Imat će plaću između 1.800 i 2.200 eura, koja sa prekovremenim radom može iznositi i do 3.000 eura. 

Živjet će u hostelu sa dvadesetak soba, u kojem će kuhinju dijeliti s ostalim radnicima, među njima i sa jednim Ličaninom, za šta će platiti oko 700 eura.

Ne zna se ni šta će biti s njegovim odborničkim mandatom, jer o odlasku, kako piše "Jutarnji", formalno nije obavijestio stranku.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.