2.11.2019. 19:03
0
Milanović: Plenković vodi nervozan rat sa sindikatima, Kolinda bira loše društvo
Kandidat SDP-a za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović je ocijenio kako premijer Andrej Plenković vodi nervozni rat na osobnoj razini sa sindikatima te da je aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jugonostalgičar jer često govori o SFRJ.

"Fućka se meni za Jugoslaviju, očito je predsjednica Republike najveći jugonostalgičar jer ne prestaje pričati o toj Jugoslaviji. Kako je bilo - bilo je, ali nemojmo lagati. Bilo je tako da se preživjelo i sada se živi, i mnogi koji su tada bili slizani s vlašću, prvenstveno u HDZ-u, danas glumataju da nisu imali taj život ili da nisu živjeli u tom vremenu. Ja sam prema tom vremenu bio indiferentan," rekao je Milanović novinarima u Splitu.

Komentirajući nedavnu izjavu Kolinde Grabar Kitarović da su nogometni klubovi "Dinamo" i "Hajduk" bili hrvatski klubovi, ali ne i Rijeka kojoj je zamjerila bliskost s beogradskim "Partizanom" i "Crvenom zvezdom", Milanović je rekao da je to uvredljivo.

"Dođeš i izvrijeđaš jednu cijelu sredinu, izmišljaš tamo nekakve stvari o tom nogometnom klubu za koji su navijali i mnogi iz moje obitelji jer su iz Rijeke, sa Sušaka", rekao je Milanović.

Tumačeći svoju raniju izjavu kako je "'Hajduk' bio omiljeni Titov klub" rekao je kako ne vidi zašto bi zbog takve izjave trebao imati problema u izbornoj kampanji te da nije razmišljao o glasovima ni u Splitu ni u Rijeci.

"Neka djeca sama shvate da nema Djeda Mraza, neka imaju emocionalnu krizu, ali - Hajduk je bio to što je bio", dodao je.

"Hajduk je hrvatski klub. Hajduk je isto tako i klub koji je imao petokraku u grbu, koji je igrao s petokrakom na prsima, dakle, mogao si se nabosti na nju - to je ružno izgledalo, ali tako je bilo - neka to ljudi znaju", rekao je Milanović.

Prema tome, to je istina u danima kad se pričaju nevjerojatne besmislice, kad se, ustvari, provodi jedan memoricid prema onom što smo živjeli, što pamtimo i čega se sjećamo, dodao je, prenosi Index.hr.

"Predsjednica bira loše društvo - i u Hrvatskoj i u inozemstvu"


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.