15.11.2019. 22:20
0
Potpuni haos na Jadranu, trajekti ne voze, a rive nekih gradova pod morem
JUGO ponovno stvara probleme u pomorskom prometu, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije - od sjevernog Jadrana do Dubrovnika.

Poslijepodne su zabilježeni prvi olujni udari juga, a u 19 sati najjači udari vjetra mjere se u Splitu. Na DHMZ stanici Split Marjan izmjeren je jaki olujni udar od 105 km/h. Valovi su sve viši pa su i problemi u prometu morem sve veći.

Zbog vjetra u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Na otvorenom moru već su se razvili višemetarski valovi, a na trajektom koji i večeras plove teretna vozila su se dodatno učvrstila zbog visokih valova, javlja Dalmacija danas.

Petak navečer donio je novo dizanje nivoa mora na dijelu Jadrana. Dio vodičke rive našao pod morem uslijed valova snažnog juga. Sve veći valovi su i u Splitu.

Jugo će dodatno ojačati u dane vikenda, a vrhunac se očekuje u nedjelju ujutro. Ipak, scenarij koji se dogodio u utorak neće se ponoviti. Na području Rijeke, Voloskog i Opatije valovi su visoki nekoliko metara, a obala je poplavljena. U Istri se očekuje olujno nevrijeme. Državni hidro-meteorološki zavod za sutra je izdao crveno upozorenje za cijelu obalu.

Olujno jugo donijelo je hrpe smeća na dubrovačko područje. Mahom se radi o smeću iz Albanije gdje tamošnji otpad nekontrolirano završava u rijekama koje onda dopremaju do mora, a morske struje i valovi smećem zatrpaju morsko dno i obale u Hrvatskoj, piše Dalmacija danas.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.