18.11.2019. 15:16
0
Krivična prijava taksisti koji je krijumčario migrante iz BiH
Šibenska policija podigla je krivičnu prijavu protiv 51-godišnjeg taksista koji je uhvaćen u srijedu u mjestu Radučiću dok je preko granice iz Bosne i Hercegovine prevozio trojicu Afganistanaca i jednog Iračanina, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Osumnjičenog taksistu 13. novembra u 21,20 sati u Radučiću su zatekli policijski službenici za zaštitu državne granice kako vozi taksi zadarskih registarskih tablica u kojemu su bile četiri osobe bez ličnih isprava.

 Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičenik iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Hrvatskoj trojici državljana Afganistana i jednom državljaninu Iraka, za koje je utvrđeno da su tog dana nezakonito prešli državnu granicu između Hrvatske i BiH, priopćila je policija. Također je utvrđeno da je 51-godišnjak još dva puta tijekom listopada i studenoga omogućio kretanje i boravak osobama koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, na čemu je zarađivao.

 Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku šibensko-kninske Policijske uprave. Zbog nezakonitog prijelaza državne granice i nezakonitog boravka u Hrvatskoj, protiv četvorice migranata doneseno je rješenje o protjerivanju sa zabranom ulaska u Hrvatsku i boravka u njoj na godinu dana, prenosi Hina.


(Fena/Admir Oručević)

Migranti
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.