21.11.2019. 22:40
1
Zvanično obrazloženje: Policajac se okliznuo i slučajno upucao migranta
Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio da je pripadnik tamnošnje policije prije nekoliko dana pucao u migranta kod Rijeke, objavili su i snimak.

Njime žele pokazati da je došlo do nesretnog spleta okolnosti jer je policajac zapeo na stijenu.

Ranjeni muškarac bio je u životnoj opasnosti nakon što je upucan u predjelu stomaka, ali hrvatski mediji kažu kako se on oporavlja.

- Stručni tim je utvrdio da se policijski službenik koji je radio na suzbijanju nezakonitih migracija, 16. novembra 2019. godine, oko 16:50 sati, na planini Tuhobić, odvojen od ostatka skupine policijskih službenika, zatekao okružen grupom od oko dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da radi o ilegalnim migrantima, što se kasnije i potvrdilo. Navedena se skupina kretala u njegovom smjeru te im je policijski službenik na hrvatskom i engleskom jeziku izdao naredbu "stop policija", a koju je ponovio više puta - prenosi "Večernji list". 

Dodaju kako se osobe uprkos upozorenjima nisu zaustavile već su se oglušile na izdane naredbe i nastavile kretati prema policijskom službeniku, zbog čega je on pokušao dozvati svoje kolege pucajući u zrak.

Usljed pucanja se okliznuo na mokroj i klizavoj površini, zatim pao i prilikom pada ispalio još jedan hitac koji je pogodio jednog migranta.

Ostatak grupe, njih 17, je izrazilo namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, a to im je i omogućeno, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.