9.12.2019. 10:30
0
Rudan pitala Vučića o pomirenju, on odgovorio: Hrvati obično od nas traže da se posipamo pepelom
Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink. Između ostalog ponovno je pričao o odnosu s Hrvatskom

"Stvarno mislim da će u budućnosti Srbi i Hrvati morati biti zajedno, ne u istoj državi, ali da se zajednički suprotstavljaju različitim problemima koji će dolaziti iz vana ako žele opstati", rekao je Vučić.

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je također gostovala u emisiji, pitala ga je zašto se ne bi nakon 30 godina stavio "krst" na taj "odvratni rat" i zašto stalno izvlačimo leševe i ubijene roditelje.

Vučić je rekao da se to još ne može dogoditi.

"Hrvati obično od nas traže da se posipamo pepelom, da se ispričavamo i da se nikada ne sjetimo Jasenovca", odgovorio je Vučić i dodao:

"A ovdje govore samo o onome što bismo samo mi željeli čuti i to tako ide. Ako bi netko bio u stanju prestati s tim, mi bismo bili spremni reći: U redu je da prestanemo. Prihvaćam odmah prestati, samo da nam sutra ne kažu kako su u domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali oni neće prestati. U Hrvatskoj će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija to mora priznati", pojasnio je Vučić.

Rudan je potom pitala Vučića zašto se kao predsjednik najveće zemlje na Balkanu više ne posveti miru i je li zaista misli da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju, odnosno - zašto se Srbija naoružava i tko je može napasti.

"Ne mislim da je to realno da Hrvatska napadne Srbiju, ne svakako u ovom trenutku, ne ni u budućnosti" - rekao je Vučić i zapitao Rudan misli li da Srbija treba biti bez vojske.

Vučić je kazao da Srbija neće ući u NATO i ocijenio da se sada Srbiji zamjera sve više zbog njenog odnosa s Kinom i dodao da ga "EU pita što je doveo Kineze u Smederevo i Bor".

Govoreći o posljednjim nabavkama Vojske Srbije, Vučić je naveo da Srbija pravi bržu i mobilniju vojsku, prenosi Oslobođenje. 

"Zadovoljan sam što je vojska Srbije snažnija nego što je bila", rekao je Vučić.

Vučić je potvrdi i kako će danas biti podnesena kaznena prijava protiv njega za slučaj "Jovanjica", jer 'nema smisla da 500 puta odgovara na iste gluposti o kojima netko govori, a ne podnosi kaznenu prijavu".

"To je smisao svega i ljudi će čuti za sedam, 10, 15 dana. Predano je sve ono što su navodili proteklih dana".



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.