15.12.2019. 18:29
0
Vučić najavio dolazak Johnsona i Trumpa u Srbiju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako je vrijeme da predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump posjeti Srbiju, ali da će prije njega u Beograd doći britanski premijer Boris Johnson.

Upamtite, prvo dolazi Boris Johnson, a onda i Trump, a kad se to dogodi, oni koji su mi se smijali morat će se sjetiti mojih riječi, poručio je Vučić na svečanosti u Kruševcu kojom je obilježen početak gradnje autoceste Moravski koridor.

Autocesta će biti duga 113 kilometara i povezivati nekoliko gradova u središnjoj Srbiji u kojim živi više od pola milijuna ljudi – Čačak, Kraljevo, Kruševac - te biti veza između Koridora 10 i autoceste Miloš Veliki na Koridoru 11 prema Crnoj Gori. Projekt je povjeren američko-turskom konzorciju Bechtel-Enka, koji je u kolovozu jedini dostavio ponudu na javni poziv vlade Srbije za izbor strateškog partnera.

Ugovor vrijedan oko 800 miliona eura potpisan je prije devet dana, rok za izgradnju je četiri godine, a direktor projekta Moravski koridor Andy Milunzi rekao je da će to biti “više nego cesta, jer je prva 5G autocesta“ uz koju će, uz ostalo, biti građena i infrastruktura za obranu od poplava.

„Moravski koridor imat će važan i masivan sustav za obranu od poplava. Ovo je prvi put da će biti izgrađen ovakav sustav na Balkanu“, ustvrdio je Milunzi.

Kaže da Srbija ima najveći privredni rast u Evropi

Srbijanski predsjednik iskoristio je današnju svečanost da priopći kako je Srbija u listopadu „ostvarila najveći gospodarski rast u cijeloj Europi“, a uvjeren je da će tako biti u cijelom posljednjem kvartalu 2019. godine. Srbija je to, po Vučićevim riječima, uspjela „poslije 100 godina zaostajanja za svijetom“.

Čestitajući građanima povećanje kreditnog rejtinga Srbije s BB na BB+ koji je objavila agencija „Standard & Poor’s“, s perspektivom daljeg napretka do investicijskog rejtinga, Vučić je ocijenio kako to znači da je Srbija „samo jednu stepenicu do onih najboljih, razvijenih zemalja“, prenosi Index.hr.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.