30.12.2019. 21:39
0
Procesuirano 14 osoba zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu
Zbog više incidenata na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i Nikšića više osoba je procesuirano, saopćeno je iz Uprave policije.

- Policija u Podgorici je zbog događaja koji su se desili sinoć dovela ukupno 13 osoba u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica i to: M.Đ. (28), P.Đ. (25), S.K. (32), N.C. (31), D.K. (31), B.Š. (28), V.J. (31), L.N. (19), D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26), V.M. (60) i M.M. (34).

Policija je uhapsila V.J. (31) i L.N. (19) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti uhapšeni su D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26).

M.M. (34) i V.M. (60) su uhapšeni zbog počinjenih prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Navodimo da postupajući službenici CB Podgorica preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Opštini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici - piše u saopćenju.

Prilikom kamenovanja sinoć od strane građana, povrede je zadobilo ukupno osam policijskih službenika, od čega je njih sedam zadobilo lakše tjelesne povrede dok je jedan službenik zadobio teže tjelesne povrede, navedeno je iz UP.

- Na području Danilovgrada je sinoć došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnice. Uhapšen je M.K. (66) zbog počinjenog prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama. Policija je danas uhapsila P.S. (46) zbog počinjenog prekršaja iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru. Navedene osobe su procesuirane prema nadležnim sudovima.

Nikšićka policija je 27. decembra podnijela Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za preršaje protiv M.K. (31) i Ž.R. (19) zbog počinjenog prektšaja iz čl. 23 Zakona o javnom redu i miru (isticanje zastave druge države bez odobrenja). 

Osim toga, istog dana je uhapšen D.P. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog prekršaja iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru uhapšen je S.Ć. (21). Osim toga u Nikšiću je uhapšen i P.R. (53) zbog prekršaja iz čl. 12 Zakona o javnom redu i miru - piše u saopćenju, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.