10.1.2020. 11:59
0
Otac mladića koji je u smrt odveo sebe i još dvoje mladih ljudi: Bruno je jurio da spasi život jedinoj preživjeloj djevojci
Definitivno, moj sin Bruno vozačku dozvolu nije imao, ja sam s njim prestao i razgovarati upravo zbog njegove vožnje. Rekao sam, ne možeš voziti auto i neću s tobom govoriti dok ne položiš vozački ispit. No, nije istina da je neobuzdano jurio i poginuo. Žurio je kako bi pomogao jedinoj preživjeloj Doris Cukrov i za to imam i dokaze, kaže Osječanin Tomislav Barišić.

Sina Brunu (19) jučer je ukopao. Taj je mladić vozio BMW, koji je u subotu u zoru u Osijeku sletio s ceste i zabio se u drvo u parku, pri čemu su se ugasila tri života. Na mjestu su poginuli vozač Bruno, zatim Mihael Horvat (23) i Ena Svalina (24), dok je teško povrijeđena Doris Cukrov (20). Prema uviđaju, uzrok tragedije je neprilagođena brzina. Brzo se saznalo i da Bruno nema vozačku dozvolu. Prijatelji su te subote, navodilo se, bili u noćnom klubu, a nekoliko sati ranije Mihael Horvat na Instagramu je objavio fotografiju iz vozila na kojoj se vidi i alkohol.

– Vratili su mi upravo telefon pokojnog sina i našli smo fotografije snimljene njegovim mobitelom u 4:43 sati, četiri minute prije nesreće. Tačno se raspoznaje, Ena Svalina fotografira moga sina Brunu i Mihaela Horvata kako dižu sa zemlje Doris Cukrov i nose je prema autu. Ne zna se je li živa ili mrtva. Ena je, dakle, napravila selfi telefonom moga sina. Poginuli su u 4:47 sati – govori otac kroz suze i nastavlja:

– Moj sin je vozio prema bolnici da se Doris spasi i zato je požurio. Pomagao je toj djevojci. Nesreća se, poznato je, i dogodila u blizini bolnice. Fotografije ne lažu, niko nije bio, kako se govorilo, mrtav pijan da ne može stajati – mišljenja je on.

Tomislav tvrdi da se tragične večeri sreo sa sinom.  

– Kada sam ga posljednji put vidio, Bruno je pio sok od jabuke. Poznanici su mi rekli da je poslije pio "koka-kolu". Ja ne mogu opovrgnuti da je pio, ali fotografije definitivno pokazuju na to da on nije mrtav pijan i da nije sjeo za volan i jurio iz obijesti – stava je Tomislav. 

Bruno je, priznaje otac, vozio automobil od 16. godine, “po selu do pekare ili trgovine”, po svom prigradskom naselju Tenji.

– Grozna istina da on vozačke nema ne može se sakriti, ali ljaga s imena moga sina mora se saprati – poručuje očajni otac, prenose Večernje novosti.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.