15.1.2020. 10:34
0
Majka Filipa Zavadlava: On je psihopat
Etel Zavadlav majka je trostrukog ubice iz Splita FIlipa Zavadlava. Kako prenosi "Slobodna Dalmacija", ona je svojevremeno prijavila svog 24-godišnjeg sina za prijetnje smrću.

Njih dvoje su se posvađali zbog psa, a sin je majci na kraju rekao da će je zaklati na spavanju. Kada je Etel Zavadlav svjedočila, govorila je o cijeloj porodici i o tome kako žive pa je spomenula i Filipa. 

- Imam i Filipa, starog 24 godine, koji ne živi s nama, unajmio je stan negdje u Spinutu, ali ne znam gdje. S njim skoro da nemam kontakta, jer je, nažalost, i on psihopat - kazala je Etel Zavadlav, prenosi "Slobodna Dalmacija". 
Kako je objavio Dalmatinski portal, Etel Zavadlav osuđena je na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog zlostavljanja svojih sinova.

Prema presudi, osam godina ih je u porodičnom stanu učestalo udarala i grebala po glavi i tijelu, skoro svakodnevno grubo vrijeđala i omalovažavala te prijetila. Najstarijem Filipu bilo je tek pet godina, a ostali su bili još mlađi. Prema onome što je utvrdio splitski sud, osumnjičeni za varoška ubistva do trinaeste godine bio je izložen grubom nasilju vlastite majke, koje je potrajalo punih osam godina.

Etel Zavadlav osuđena je i zato što se nije brinula o školovanju, zdravlju i higijeni djece. Odlazila je od kuće po više mjeseci, a nikome ne bi rekla gdje ide i kada će se vratiti. Proglašena je krivom za tri krivična djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta i za svako djelo pojedinačno je dobila po šest mjeseci zatvora, prenosi Avaz. 

Na suđenju je djelo priznala i izjavila da joj je žao. Obećala je da se više neće ponoviti. 

Filipova porodica godinama se nalazi pod nadzorom Centra za socijalnu pomoć, a djelatnica zadužena za porodicu saslušana je tokom ovog postupka.

Podsjetimo, Filip Zavadlav osumnjičen je za trostruko ubistvo u Splitu.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.