17.1.2020. 11:15
0
Brat ubice: Znam momke koji su me pretukli.I kad su spominjali mog sina, ja sam razgovarao sa svojim bratom, ali nisam znao da je on tako nešto
U Splitu se jutros održava pripremno ročište u slučaju trostrukog ubistva za koje je osumnjičen Filip Zavadlav.

Na Sud je došao njegov brat Stanislav, koji je jučer dao veliki intervju za Index.

Prije tog intervjua, više ga je osoba pretuklo.

Ispred zgrade Suda kazao je kako pozna osobe koje su ga jučer pretukle.  

- Najlakše mi je za to. Momci koji su to uradili, ja ih poznajem, neću govoriti koji su. Meni je još teža stvar što su tri mlada života izgubljena - rekao je novinarima.

U intervjuu za Index kazao je kako su ga napali zato što ga smatraju krivim zbog napisa da je branio brata.

Stanislav Zavadlav kaže da to što se piše, nije tačno. Tvrdi da je njegov brat imao problema sa Marinom Bobanom i Juricom Torlakom te da su oni iznuđivali novac od njega i da je postojao sukob među njima, ali da on sam nije znao sve detalje.

- Iznosili su, imam čak u SMS-ovima prijetnje i za mene i za moju porodicu. I kad su spominjali mog sina, ja sam razgovarao sa svojim bratom, ali nisam znao da je on tako nešto… - kazao je Stanislav.

- On je rekao da mu se to ne sviđa, pitao je šta ćemo. Ja sam rekao: "Neka, proći će vrijeme." I on u posljednjih, koliko, 20 dana, nije bio psihički stabilan. Nije spavao, nešto ga je tištilo - potreseno je govorio Stanislav.

Zavadlav je protekle subote, podsjetimo, "kalašnjikovom" ubio trojicu muškaraca u samom centru Splita, u ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. 

Dvojica muškaraca na mjestu su umrla, a treći je nešto kasnije preminuo u bolnici.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.