17.1.2020. 14:40
4
Vučić o zagađenju u Beogradu pričao da je u Sarajevu kao srčani bolesnik osjećao probleme, a u Beogradu ih ne osjeća
Moje troje djece živi u najzagađenijem dijelu Srbije i Beograda, u Novom Beogradu pa Vukana redovno izvodimo napolje, najnormalnije... I mene izvodili moji - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jutros u jutarnjem programu gdje je govorio o aktuelnim temama, a između ostalih, i o zagađenju.

Gostovanje je otvoreno temom zagađenja za koju je rekao da je realan problem ali i kampanja. Problem jeste ali ne u mjeri i na način na koji se mediji njime bave jer eto niko nije pomenuo da Beograd i juče i prekjuče ima isti nivo zagađenja kao, recimo, Milano u Italiji, jedan od najbogatijih i najrazvijenijih gradova.

- Moje troje djece živi u najzagađenijem dijelu Srbije i Beograda, u Novom Beogradu pa Vukana redovno izvodimo napolje, najnormalnije... I mene izvodili moji - rekao je Vučić na samom početku jutarnjeg gostovanja dodajući da je danas problem globalno zagrijavanje, zatim povećanje drumskog saobraćaja. Povećanje standarda donijelo je i veći broj automobila tako da danas u Beogradu ima čak 650.000 automobila, duplo više nego prije 10 godina. On je dodao da je situacija sa zagađenjem bila ista kad je i on bio dijete.

- To je ista histerija kao sa mlijekom. Ne žive moja djeca ko zna gdje, nego ovdje... Piju isto mlijeko, udišu isti vazduh - rekao je Vučić.

On se dotakao i  Air Visual sistema za mjerenje zagađenosti za koji je rekao da su ga Hrvati postavili na Plitivice i tamo mjeri zagađenje u najčistijem dijelu a u Srbiji nije ni na Povlenu ni na Staroj planini gdje je vazduh čist nego u Beogradu, Kosjeriću.

Vučić je dodao i da je problem grijanje na drva i ugalj, a eto ljudi u Srbiji su i protiv mini-hidroelektrana iako su one najveći izvor zelene energije, prenosi Oslobođenje. 

Vučić je dodao da nema mjesta panici i da je vojsku služio u Sarajevu na Lukavici i da je tamo kao srčani bolesnik osjećao probleme, a da ih ovdje ne osjeća pa pozvao javnost da ne pretjeruje.

Voditeljki Jovani koja ga je pitala zar ne osjeća u ustima nešto, on je rekao: Ne, a vi osjećate? ’Ajd nemojte da izmišljate.


(Lejla Trle) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.