30.1.2020. 8:43
0
Nastavnica iz Srbije stavljena u karantin zbog koronavirusa
Srbijanska državljanka Jasmina Jovanović od utorka se nalazi u karantinu u gradu Goa u Indiji jer se sumnja da je njen suprug Indijac zaražen opasnim koronavirusom, od koga je do sada umrlo 132 ljudi, a oboljelo 6.057, čime je prevaziđen broj slučajeva zaraze u epidemiji SARS prije 16 godina.

Kako saznaje Kurir, i Jasmina i njen suprug su prosvjetni radnici zaposleni u školi u Šangaju, a na more u Indiju su doputovali prošle nedjelje. Jasminin muž je nakon dolaska u indijski grad Udžain osjetio bol u grlu i druge simptome virusa, zbog čega se sam javio zdravstvenim vlastima, dok supruga nema nikakve simptome.

I muž i žena su hospitalizovani u državnoj bolnici u Udžainu, gdje su im uzeti brisevi iz grla i nosa koji su poslati na analizu, a rezultati se očekuju u četvrtak.

- Sa državljankom Srbije se odmah čuo ambasador u Indiji i ona mu je ispričala da se i ona i suprug osjećaju dobro, ali da će ostati u bolnici dok ne stignu analize testova i da im je zasad najbolje da budu u karantinu. Javili su se ljekaru iz predostrožnosti, kako bi eventualnu bolest otkrili na vrijeme, ali i da kojim slučajem ne bi nekog drugog zarazili. Simptomi su nestali i ako sve bude u redu, vratiće se u hotel i nastaviti odmor - navodi izvor Kurira iz diplomatskih izvora.

Ranije su indijski zvaničnici objavili da je muškarac sa sumnjivim simptomima državljanin Srbije, a ministar zdravlja države Goa, Visvadžit Rane rekao je da je bračni par stigao preko Nju Delhija do plaže Kankona na jugu ove oblasti, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.