2.2.2020. 22:04
0
Muškarac u osječkoj bolnici nema koronavirus
Gotovi su nalazi pacijenta smještenog u osječkoj bolnici i oni pokazuju kako 26-godišnji muškarac iz Đakova nema koronavirus. Potvrdila je to direktorica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" prof. dr. sc. Alemka Markotić gostujući u Dnevniku HTV-a.

- Jučer smo radili uzorke krvi i gornjih dišnih puteva. Jedan je test bio blago pozitivan, a drugi takozvani potvrdni test, i jučer i danas, bio je negativan. Željeli smo napraviti i test iz iskašljaja, ali pacijent ne kašlje i dobro se osjeća, tako da ne možemo dobiti uzorak - rekla je prof. Markotić.

Bolesnik je deseti dan po povratku iz Kine dobio temperaturu jednokratno 38 stepeni.

- Kolege iz porodične medicine su ga najavile u bolnicu, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu danas, bez poteškoća. Izoliran je i dalje. Prvi rezultati testiranja, javljaju nam kolege, negativni su. Očekujemo još konačne rezultate. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga, ako test bude negativan, i otpustiti kući - izjavila je ranije danas predstojnica Klinike za infektologiju osječkog KBC-a Ljiljana Perić.

Dodala je kako su u stalnom kontaktu s ministrom i s direktoricom te da je KBC Osijek spreman pratiti daljnji razvoj događaja i zbrinuti sve bolesnike.

Navodi kako se, prema pravilima struke, prema svakom pacijentu koji dolazi iz Kine, a koji u razdoblju od dva do deset dana ima bilo kakve poteškoće respiratornih puteva ili temperaturu, mora postupiti na ovakav način, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.