10.2.2020. 18:28
0
Vođa "škaljarskog" klana u zatvoru pod stražom 24 sata
Jedan od navodnih šefova crnogorskog "škaljarskog" klana Jovan Vukotić nalazi se pod stražom 24 sata u istražnom zatvoru u Spužu, a sam ne izlazi u šetnju niti se može sresti sa bilo kojim drugim zatvorenikom.

Kako prenosi podgorički portal Vijesti, pozivajući se na izvore iz zatvora u njegovu sobu ne može da bude unijeto ništa bez odobrenja direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Tomića.

Soba u koju je smješten Vukotić u subotu, kada je prebačen u Spuž, ispražnjena je i pretvorena u jednokrevetnu, jer je procjena da taj Kotoranin zbog ugrožene bezbjednosti mora da bude sam.

On je doveden u zatvor u subotu predveče, a prilikom njegovog dolaska nekoliko drugih zatvorenika mu je zvoždalo dok su ga sprovodili ka ćeliji.

Vukotić je iz Beograda izručen prije dva dana Crnoj Gori u strogoj tajnosti, a pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice helikoterom su ga prebacili do Žabljaka, gdje su ga preuzeli pripadnici Posebne jedinice crnogorske policije, a navodno je organizovan i lažni eskort, kako se ne bi znalo koja ekipa ga sprovodi.

Kako se navodi, Vukotića su iz službenog kombija izveli štiteći ga tijelom, nosio je pancir, a na glavi mu je bila fantomka.

Kotoranin je pred tužiteljkom Majom Jovanović tvrdio da nema ništa sa pokušajem ubistva dvojice navodnih članova suprotstavljenog kavačkog klana u martu 2016. godine, u kotorskom naselju Rakite.

Istražni sudija Vladimir Novović u subotu uveče odlučio je da stavi na snagu rešenje donijeto u februaru 2019. godine, kojim je Vukotiću određen pritvor jer je bio nedostupan istražnim organima, dok je njegova odbrana uložila žalbu na to rješenje i tražila da se stavi van snage uz obrazloženje da se u trenutku određivanja pritvora u Crnoj Gori nalazio u beogradskom zatvoru.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je, sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, pokušao da ubije dvije osobe, što je Vukotić negirao, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.