22.2.2020. 13:49
0
Slovenija: 'Kućna' karantena za putnike s kruzera Diamond Princess
Četvero Slovenaca s kruzera Diamond Princess, koji su se u četvrtak i subotu vratili, karantenu će provesti u svojim domovima jer zdravstveni stručnjaci to smatraju dovoljnom mjerom zaštite.

 Oni su odmah nakon dolaska testirani na novi koronavirus, a analiza je pokazala negativan rezultat, navode u subotu slovenski mediji.

 Njihovo stanje pratit će epidemiolozi, a tijekom karantene neće smjeti ni s kim kontaktirati nego će im se potrepštine ostavljati pred vratima.

 Epidemiolozi ocjenjuju da je karantena kod kuće u njihovom slučaju dovoljna mjera, što bi se promijenilo u slučaju da nova testiranja pokažu prisutnost koronavirusa.

 Dvoje Slovenaca s kruzera za koje su testovi pokazali da su inficirani novim koronavirusom i dalje se nalaze u bolničkoj karanteni u Japanu, trenutno se dobro osjećaju i u svakodnevnom su kontaktu s infektolozima u domovini, prenosi Hina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.