24.3.2020. 13:50
0
Stravičan slučaj u Vojvodini: Stomatolog iz Novog Sada znao da ima koronu, a radio sa pacijentima!
Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se lieči 13 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od koronavirusa.

U odnosu na jučerašnji dan, u KCV se nalaze još dva oboljela.

Kod tri pacijenta liječenje zahtjeva primjenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dva oboljela iz Kikinde i jedan jučer primljen iz Novog Sada, dok je opšte stanje preostalih oboljelih pacijenata zadovoljavajuće.

- Pacijent iz Novog Sada, koji je u teškom stanju, a koji se nalazi na respiratoru, ima 45 godina i obavljao je privatno stomatološku uslugu, pa čak imamo informaciju da je on radio i kada je imao znakove infekcije. Protiv takvih ćemo podnositi krivične prijave - kaže Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Kod svih oboljelih pacijenata sprovodi se dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno liječenje.

Svi pacijenti se liječe po algoritmima i protokolima predviđenim za oboljele od koronavirusa i u njihovom lječenju učestvuju ljekari svih neophodnih specijalnosti, prenosi Kurir.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.