28.3.2020. 17:30
0
Srbija dodatno pooštrila mjere zbog koronavirusa
Vlada Srbije danas je donijela odluku da zabrana kretanja vikendom bude produžena za još dva sata, a karantin onima koji su iz inostranstva došli u Srbiju bude produžen za 14 dana.

Zabrana kretanja od ponedjeljka do petka važi od 17.00 do 5.00, dok zabrana kretanja subotom i nedeljom važi od 15.00 do 5.00.

Građanima Srbije i strancima sa boravišnom dozvolom koji su u Srbiju ušli 14. marta i kasnije mjera kućne samoizolacije je automatski produžena za još dvije nedjelje.

Prema novim odlukama vlade, ukinuta je mogućnost vlasnicima pasa da ih prošetaju 20 minuta tokom trajanja zabrane kretanja.

Vlada je još jednom pozvala građane Srbije da poštuju sve mjere koje su ranije donijete.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.