2.4.2020. 22:00
0
Kabinet Đukanovića: Imamo važnijeg posla od Dodikovih pisama
Iz Kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića su Anteni M danas saopštili da imaju mnogo važnijih poslova i da im pismo člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nije među prioritetima, te da u ovoj fazi ne zaslužuje bilo kakav komentar, uz opasku da odgovor tim povodom treba tražiti u Sarajevu.

Dodik je uputio pismo Đukanoviću, povodom njegove potvrde učešća na predstojećem obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici, u kojem ga obavještava da poziv koji mu je uputio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nije prošao unutrašnju proceduru.

Dodik je, u pismu, optužio Đukanovića i da se miješa u unutrašnja pitanja BiH.

Antena M je iz diplomatskih izvora u Sarajevu obaviještena da je poziv Džaferovića Đukanoviću upućen po istoj proceduri kao i drugim visokim zvanicama i da su, kao i on, potvrdili učešće prvi čovjek UN Antonio Guteres, predsjednik EP David Sasoli, predsjednik Slovenije Borut Pahor i drugi.

Isti izvori tvrde da se Dodik nije i njima obraćao sličnim pismom.

Šefik Džaferović uputio je pismo sa svojim potpisom, kao član Predsjedništva BiH, a to znači da u tom slučaju nije potrebna saglasnost Predsjedništva, koje ne upućuje poziv kao organ, što je u skladu sa Dejtonskim sporazumom.




(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.