5.4.2020. 17:46
0
Srbija: Još sedmero ljudi umrlo, ukupno 1.908 oboljelih od covida-19
U Srbiji je u zadnja 24 sata preminulo još sedmero oboljelih od covida-19, a zabilježena su 284 nova slučaja zaraženih koronavirusom, tako da je broj zaraženih porastao na 1.908, priopćeno je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji zdravstvenog stožera Vlade Srbije.

Od subote popodne do nedjelje u 15 sati testirano je 959 osoba, dosad su hospitalizirane ukupno 1082 osobe, od kojih je 98 pacijenata na respiratorima.

 U privremenoj bolnici, organiziranoj u dvoranama Beogradskog sajma, smješteno je 88 pacijenta s lakšom kliničkom slikom, a jedan od njih je na temelju dvaput potvrđenog negativnog testa otpušten kao oporavljen od covida-19.

 U Srbiji je od službene pojave epidemije 6. ožujka do nedjelje u 15 sati testirano ukupno 7360 građana, preminula je 51 osoba, a postotak smrtnosti u odnosu na broj zaraženih je 2,67 posto.

 Srbija u iščekivanju udarnog vala u petom tjednu od početka epidemije priprema dodatne kapacitete privremenih bolnica, među kojima je Vojnomedicinski centar (VMC) u beogradskoj općini Palilula sa 106 priključaka za kisik i 60 respiratora, prenosi Hina.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.