12.4.2020. 11:47
5
Vučić: Naše bolnice izgledaju kao spejs šatl u odnosu na neke na Zapadu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je danas u emisiji "Jutro" na Prvoj televiziji, u kojoj je govorio o aktuelnim dešavanjima u vezi s koronavirusom.

Podsjetio je na to da je Srbija obnovila bolnice i da je to olakšalo borbu s virusom. 

- Naše bolnice izgledaju kao spejs šatl u odnosu na neke na Zapadu. To je zato što smo ih obnovili - rekao je i dodao: 

- U Beogradu imamo osam covid bolnica i sve su nam pune.

Na pitanje kada će se moći očekivati ukidanje vanrednog stanja u Srbiji, Vučić je rekao da će se o tome razmišljati kada broj ljudi na respiratorima počne opadati.

- Mislim da ćemo stvari moći da držimo pod kontrolom, ako to budemo uspjeli, da budemo odgovorni. Nadamo se da u nekom relativno kratkom periodu možemo početi s otvaranjem fabrika i nekih ugostiteljskim objektima u kojima nema velikog okupljanja - kazao je i naglasio da će mišljenje o tome dati struka.

- Ako mene pitate, mislim da je najranije realno krajem aprila da ukinemo vanredno stanje, najkasnije početkom maja. Nisam vidovit, pratimo situaciju - izjavio je Vučić.

Rekao je da, kako se nije smjelo kasniti s donošenjem mjera prije početka širenja zaraze, tako se neće smjeti kasniti ni s njihovim popuštanjem, jer "kreće ekonomska utrka".


(Lejla Trle) 

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.