12.4.2020. 19:30
0
Dvije novinarke napadnute na zabranjenoj misi u Splitu, jedna morala i u bolnicu
Unatoč tome što je Nacionalni štab za civilnu zaštitu Hrvatske zabranio sva veća okupljanja, danas je na splitskoj Sirobuji održana misa.

Na mjesto događaja došla je novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković koja je nedugo nakon ulaska u crkvu grubo fizički napadnuta, javlja Index.hr.

"Ljudi su se počeli skupljati, ali s južne, bočne strane, glavni ulaz nije bio otvoren. Nas par kolega smo došli, a kako se počelo okupljati više ljudi, ja sam počela prenositi live. U međuvremenu su se otvorila i glavna vrata. U tom trenu sam krenula prema vratima i ušla unutra. S desnog boka mi je prišao jedan muškarac, nisam ga ni primijetila, udario me po ruci, izbio mi mobitel i izgurao me van. Rekla sam kako radim svoj posao, a kada sam krenula po mobitel, drugi muškarac mi je tim velikim vratima poprilično prikliještio ruku. Neću kukati, boli, što tu mogu", rekla je napadnuta novinarka za Index.hr. 

Kada je izašla iz crkve, stanari iz okolnih zgrada su joj uputili brojne uvredljive riječi.

"Ne želim ni govoriti o kakvim se tu riječima radilo, ali nisu vrijeđali samo mene već i kolege novinare", dodala je. 

U međuvremenu je od kolegice uzela mobitel i nazvala policiju i ispričala što se dogodilo.

"Dok smo čekali policiju, došao je  jedan mlađi muškarac i autom je po makadamu jurio gore-dolje. Ni sama ne znam što je dovikivao, ali sam mu ja samo čestitala Uskrs, nisam ništa uzvraćala. U tom trenutku se vratio i kolegicu s N1 je lupio po ruci", kaže Šušak Živković dodavši kako su minutu nakon toga došli policajci. 

Zbog povrede ruke završila je na hitnom kirurškom odjelu splitskog KBC-a, ali joj ruka nije slomljena. 

"Imam podljeve i natučenu ruku. Ne želim raditi nikakvu žrtvu od sebe, ali je činjenica da me boli i da me prikliještio tim vratima", zaključila je Živana Šušak Živković za Index. 

Index podsjeća da se sve to događalo u župi koju vodi don Josip Delaš, koji je već dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce.



(Patria) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.