13.4.2020. 19:20
0
Direktor gerontološkog centra u Nišu uhapšen jer je zarazio 140 korisnika: Prijeti mu i do 12 godina zatvora!
Srbijanska policija uhitila je u ponedjeljak direktora gerontološkog centra u Nišu nakon što se koronavirusom zarazilo 140 od 256 korisnika te četvero radnika te ustanove za skrb o starijim osobama, objavila je policija.

Direktoru prijeti do dvanaest godina zatvora zbog teškog kaznenog djela ugrožavanja zdravlja ljudi, prenosi Hina.

Unatoč propisanim preventivnim mjerama i zabranama, uprava je dopustila posjete članovima obitelji od kojih su neki doputovali iz inozemstva, a ima indicija i da je tajila simptome bolesti među štićenicima, utvrdili su liječnici.

Gerontološki centar u Nišu, sa štićenicima i 77 djelatnika koji nisu zaraženi stavljen je u potpunu izolaciju.

U ostalim ustanovama socijalne skrbi i domovima za stare osobe i umirovljenike diljem Srbije zaraženih je ukupno 69, od kojih su 44 štićenici, a 25 djelatnici.

Zajedno sa 140 oboljelih u Nišu, u posljednja 24 sata u Srbiji su registrirana nova 424 slučaja zaraze i pet smrtnih ishoda. Ukupno je u zemlji oboljelo 4054 ljudi, a umrlo ih je 85.

Najmlađa žrtva imala je 37 godina, a najstarija 91.

Od početka epidemije testirano je ukupno 20.950 osoba, a preminulo je 59 muškaraca i 26 žena prosječne dobi od 76 godine, uz postotak smrtnosti od 2,09 posto.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.