14.4.2020. 21:20
1
Vučić uvodi potpunu zabranu kretanja od petka do utorka
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će biti usvojena odluka da se od petka u 17 sati do utorka u 5 sati zabrani kretanje svim građanima. Vučić kaže da će od sljedeće sedmice penzioneri moći da izađu napolje tri puta sedmično, maksimalno pola sata, najdalje 300 metara od kuće i to u vrijeme policijskog sata, navodi RTS.

- Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspješni jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu je izašlo da kupuje oko 9,5 posto penzionera. Najveći dio penzionera razumio je mjere - kaže Vučić. 
On je rekao da je sa patrijarhom Irinejem imao drugačiji dogovor u odnosu na saopćenje Sinoda, u kojem traže dozvolu kretanja za Vaskrs od 5 do 10 sati.

- Pokušat ću još sutra da razgovaram sa patrijarhom i ljudima iz Sinoda, ja ću podržati ljekare i podržat ću život, a kakve ćemo mjere donijeti, da hapsimo vladike i sveštenstvo ne pada nam na pamet, ne znam šta da se dogodi - kaže Vučić.

Prema posljednjim podacima, bitku protiv koronavirusa izgubilo je još devet osoba, pa se ukupan broj preminulih u Srbiji popeo na 94. Zaraženo je još 411 osoba, ukupno 4.465.



(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.