17.4.2020. 21:10
0
Zagrepčani 'lupali loncima' protiv gradonačelnika Bandića
Stanovnici Zagreba u različitim dijelovima grada u petak navečer s prozora i balkona svojih domova "lupali su loncima" i na taj način po drugi put prosvjedovali protiv gradonačelnika Milana Bandića, poručivši mu "Dosta je".

Zagrepčane su na prosvjed pozvale udruge Pravo na grad, Zelena akcija te Zagreb te zove. "Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je", navele su udruge u pozivu na prosvjed.

Istaknule su kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga Gradska uprava na čelu s Bandićem "koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom".

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije dva tjedna na svojim prozorima i balkonima bukom izraze nezadovoljstvo i zatraže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja, te da obnova zgrada mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštovati njihove zahtjeve, javlja Hina.

"U borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika", istaknule su udruge.



(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.