19.5.2020. 17:22
0
U Srbiji još 34 zaraženih koronavirusom i troje umrlih
Prema posljednjim podacima u Srbiji su potvrđena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom i još tri smrtna slučaja.

Od jučer u 15 sati testirano je 5.298 osoba, od kojih su 34 bile pozitivne na koronavirus. Preminula su još tri pacijenta, te je ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva u Srbiji 234. Postotak smrtnosti u toj zemlji je 2,18. Na respiratoru se trenutno nalazi 15 osoba, a do sada je od covida-19 izliječeno 4.904 pacijenta, podaci su internetske stranice covid19.rs.

 Epidemiolog Branislav Tiodorović za RTS je kazao da je podatak o 0,64 posto pozitivnih među testiranima izvanredan i da se nada da će do kraja svibnja taj broj dostići nulu.

 Istaknuo je da negativan test neće biti neophodan za one koji ulaze u Srbiju jer je situacija ocijenjena povoljnom i potpuno pod kontrolom.

 Pritom je dodao kako se prati situacija u drugim zemljama regije i Europe te da i one poduzimaju slične mjere što će, naglasio je, doprinijeti funkcioniranju gospodarstva i normalnom protoku robe i ljudi. 


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.