24.5.2020. 17:15
0
Završena istraga o trostrukom ubistvu u Splitu, Zavadlav iz bolnice dao izjavu
Nakon četiri mjeseca boravka u Bolnici za uhapšene osobe u Zagrebu trostruki ubica iz Splita Filip Zavadlav (25) prebačen je u zatvor u Gospiću.

Odluku je donijela Uprava za zatvorski sistem nakon što je prošle sedmice putem videolinka iznio odbranu čime je završena istraga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nadležni u Županijskom sudu u Splitu dobili su informaciju da je Zavadlav prebačen u Gospić te su se raspitali u zatvorskoj bolnici. Tamo su potvrdili da je prebačaj obavljen u petak.

Avokat Branko Šerić koji ga zastupa također je potvrdio da je njegov klijent dobio novu adresu boravka. Nakon što je Zavadlavu određen pritvor polovinom januara smješten je u zatvorsku bolnicu zbog sumnje da je duševno bolestan.

Naime, nakon privođenja u Županijsko državno tužilaštvo gdje je trebao iznijeti odbranu nije bio u stanju dati iskaz. Kako je i večer prije u pritvorskoj jedinici PU splitsko-dalmatinske govorio o samoubistvu, sudska vještakinja psihijatrica je procijenila da je psihički nesposoban.

To je bilo dva dana nakon krvave subote u splitskom Varošu kada je iz kalašnjikova ubio Marina Ožića Paića (25), Marina Bobana (25) i Juricu Torlaka (37). Bio je u tolikoj mjeri rastrojen da nije bio u stanju odgovarati na pitanja. Naređen je smještaj na psihijatriju, odakle je tokom januara odveden na vještačenje.

Nakon dvije sedmice utvrdili su kako nije psihički bolestan već je prilikom trostrukog ubistva bio bitno smanjeno uračunljiv i pod utjecajem dvije vrste lijekova za smirenje. Nakon toga je trebao biti smješten u zatvor na splitskim Bilicama, ali su od sudije istrage dobili saglasnost da se ne odvodi u Split zbog sigurnosnih razloga. Ostavljen je u zatvorskoj bolnici iz koje je prošli ponedjeljak putem videolinka učestvovao u ročištu radi iznošenja odbrane.
  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.