14.6.2020. 18:19
0
Plenković osudio antisprske poruke iz Zagreba: Kazniti odgovorne, to je neprihvatljivo
Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je danas antisrpske grafite i istakao da one koji su to učinili treba kazniti.

U emisiji "Nedeljom u dva" na HRT Plenković je osudio antisrpski ispad navijača na zagrebačkoj Kustošiji.

"To treba osuditi i one koji su to učinili kazniti, naravno, u odgovarajućem postupku", poručio je Plenković, prenijeli su hrvatski mediji.

Komentirišuću antisrpske grafite, Plenković je ukazao da je takvih ispada bilo i prije.  

"Sigurno sam jedan od onih koji je u svom mandatu i političkom angažmanu najviše učinio za dijalog, smanjenje tenzija i to ću nastaviti i dalje. Ovakve stvari su nedopustive i mislim da oni koji to rade, ne znam za kime se povode i za čiji račun rade, trebalo bi i o tome razmisliti", rekao je Plenković.

Prema njegovim riječima, nije tačno da se takvi grafiti pojavljuju zbog odnosa vlasti prema ustaškom pozdravu.

"Mi smo vrlo jasno osudili sve oblike nasilja, govora mržnje, sve je to definisano u svim mojim govorima, u našim programima", naveo je Plenković.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.