20.6.2020. 11:26
1
Dvojici hrvatskih policajaca određen pritvor zbog ozljeđivanja Afganistanca
Dvojici hrvatskih policajaca određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje da je jedan ozlijedio ilegalnog migranta iz Afganistana, a drugi da to nije prijavio.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je, a sudac istrage Županijskog suda prihvatio je prijedlog da se 34-godišnjaku i 26-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku po kaznenoj prijavi Policijske uprave karlovačke.

Nakon što su dvojica policajaca prvi puta ispitana 14. lipnja utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 11. lipnja, između 19,50 i 20,40 sati, više puta udario državljanina Afganistana i ozlijedio ga udarajući ga šakom u glavu i ruku te nogama po tijelu.

Prvoosumnjičeni je Afganistanca ozlijedio tijekom obavljanja službe odnosno prijevoza službenim policijskim vozilom od Cetingrada do Policijske postaje u Slunju.

Drugoosumnjičenik je počinio kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti jer kao policijski službenik tijekom obavljanja svoje službe nije prijavio postupanje prvoosumnjičenika , iako je bio svjestan da je on tijekom službe tjelesno ozlijedio oštećenika.

Karlovačka Policijska uprava je ranije priopćila da su obojica policajaca udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, uz obrazloženje da je kod njih "nulta stopa tolerancije na nasilje", prenosi Hina.


 (FENA)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.