23.6.2020. 8:38
0
Nevrijeme u Srbiji: Rijeka odnijela most u Ljuboviji, vanredna situacija u sedam općina
Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija je proglašena u sedam opština u Srbiji gdje je pod vodom 500 domaćinstava, 48 ljudi je evakuisano, dok je jedna osoba spasena.

Trenutno su najugroženiji Osečina, Krupanj, Loznica, Ljubovija, Mali Zvornik, Arilje i Kosjerić.

Tokom dana očekuju se obilne padavine u centralnim i južnim predjelima Srbije, kao i dalji rast vodostaja na Tamnavi i Kolubari zbog čega će u 12 sati zasjedati Štab za vanredne situacije u Obrenovcu.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Goran Nikolić rekao je da najkritičnije stanje za sada u Ljuboviji i Guči, jer je u ranim jutarnjim časovima bilo jake kiše.

Most na jednom magistralnom putu odnijela je rijeka Ljuboviđa.

"Ono što jeste dobro i gdje nam je sinoć bilo najkritičnije – Loznica, Krupanj, Osečina – tu je voda počela da opada i praktično da se situacija smiruje", rekao je Nikolić za RTS.

On je naveo da su jedinice na terenu i danonoćno prate situaciju.

 

 

(Nermana Crnčalo)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.