24.6.2020. 21:00
0
Aerodromi Srbije: Gotovo je nemoguće da se u zgradi prodaju negativni testovi
Povodom teksta koji se pojavio u medijima Sjeverne Makedonije, da na niškom aerodromu postoji mogućnost kupovine falsifikovanih negativnih PCR-a testova za 50 eura, iz Aerodoma Srbije saopštili su da ne poseduju bilo kakva saznanja da se na aerodromu prodaju bilo kakvi testovi ili potvrde o urađenim testovima.

“U trenutku kada je kontakt putnika i aerodromskog osoblja sveden na minimum usljed primjena mjera prevencije, gotovo je nemoguće da se to dešava unutar zgrade”, navodi se u saopštenju.

Oni kažu da se terminalna zgrada aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu nalazi na području graničnog prelaza i da je pod stalnim nadzorom pripadnika stanice granične policije i službe obezbjeđivanja aerodroma, kao i da je objekat je pokriven video nadzorom.

Dodaju i da su obavijestili nadležne službe, koje će izvijestiti javnost u slučaju istinitosti navedene sumnje.

“Raduje nas povećanje broja putnika iz Sjeverne Makedonije i nadamo se da ih ovakva pisanja neće odvratiti da i dalje koriste usluge aerodroma Konstantin Veliki, pogotovu nakon najave Vlade Sjeverne Makedonije da se od 26. juna otvaraju sve granice bez potrebe za PCR testom, izolacijom ili karantinom”, dodaje se u saopštenju, piše N1. 

U policiji kažu da su, uprkos tome što Ministarstvu unutrašnjih poslova nije prijavljeno da se falsifikovani negativni PCR testovi mogu kupiti na Aerodromu u Nišu i na pojedinim benzinskim pumpama na teritoriji Vranja, o tim medijskim navodima obavijestili nadležna tužilaštva, po čijem nalogu će preduzeti sve neophodne mjere i radnje na utvrđivanju tačnosti.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.