8.7.2020. 22:49
1
Sve liči na ulični rat u Beogradu: Žandarmerija potiskuje demonstrante, i policija se guši u suzavcu, mnogi okupljeni povraćaju
U centru Beograda se večeras opet održavaju masovni protesti koji su eskalirali u nasilje između demonstranata i policije.

Policija je uspjela otjerati demonstrante od Skupštine Srbije prema okolnim ulicama te na tim mjestima formirati policijske kordone.

Prije 15-ak minuta došlo je do novog sukoba između demonstranata i policije u jednoj od ulica u centru Beograda, pri čemu su demonstranti na policiju bacili kamenje, baklje, pa čak i saobraćajne znakove.

Na početku Bulevara kralaj Aleksandra došlo je do sukoba građana i Žandarmerije, javlja Blic.rs. Najprije su kamenice letjele ka policiji koja nije reagovala, ali su potom iz oklopnih vozila ispaljeni suzavci kako bi se demonstranti rastjerali.




(Lejla Trle) 

 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.