9.7.2020. 8:35
0
Epilog protesta u Beogradu: Povrijeđeno 19 policajaca, 17 demonstranata i četiri novinara
Tokom demonstracija i sukoba građana s policijom sinoć u Beogradu povrijeđeno je najmanje 36 osoba, prenosi Blic.

Kako se navodi, u neredima ispred Skupštine Srbije u noći sa srijede na četvrtak povređeno je 19 policajaca i 17 demonstranta, koje su zbrinule ekipe Hitne pomoći.

Njihove povrede nisu bile teže prirode, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Jedan policajac na dužnosti povrijeđen je u 23:42 kao pješak u saobraćajnoj nesreći, a Hitna pomoć imala je noćas 112 intervencija od kojih 30 na javnom mjestu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije da su policajci reagovali tek kada su bili životno ugroženi, a da su jednom polomljene obje noge.







Povrijeđeno je i četvero novinara. Dvije novinarke portala Nova.rs policija je napala dok su izvještavale sa demonstracija, a slično je prošao ireporter agencije Beta, uprkos tome što je pokazao novinarsku iskaznicu.

Podsjetimo, hiljade nezadovoljnih građana drugu noć zaredom protestvovale su u Beogradu, ali i Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Demonstracije u Beogradu su počele sinoć iza 18 sati, a eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenice prema policiji ispred Skupštine Srbije. Situacija se u Beogradu oko 23:30 sati znatno smirila, a policija je ispaljivanjem velike količine suzavaca uspjela rastjerati demonstrante.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.