11.7.2020. 17:00
0
Jaka oluja stiže prema Hrvatskoj, izdana upozorenja
Našim se krajevima sa sjeverozapada približava frontalni poremećaj koji će se brzo premjestiti dalje na istok, a iza kojeg će priteći osjetno hladniji zrak.

Dolazak velike oluje očekuje se u poslijepodnevnim satima, a kao što je vidljivo s radarskih snimki, oluja je sve bliže Hrvatskoj. Prema večeri naoblačenje uz pljuskove i grmljavinu, moguće izraženije, najprije će biti na krajnjem sjeveru zemlje i zapadnoj Slavoniji, a u noći i drugdje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni vjetar, prognozira meteorologinja HRT-a. Doći će do osjetnog pada temperature. Meteoalarm je za područje cijele Hrvatske zbog jakog vjetra i kiše izdao upozorenja. 

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. U drugom dijelu dana zapuhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni vjetar.

Umjerenog i jakog sjevernog vjetra poslijepodne i navečer bit će i u gorskim krajevima, a na sjevernom Jadranu navečer će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Pritom će more od malo valovitog pojačati na valovito. U drugom dijelu dana će se naoblačiti. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se najprije u gorju, a prema večeri i u noći i na sjevernom Jadranu. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

Na srednjem Jadranu prema večeri i u noći ne može se isključiti mogućnost za lokalne pljuskove, ponegdje i izraženije, osobito u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenome i jugoistočni vjetar.

Jugozapadnjaka i jugoistočnjaka bit će i na južnom Jadranu.

MUP je zbog promjene vremena poslao upozorenje vozačima.

"Tokom drugog dijela subote bit će pljuskova i grmljavine, koji lokalno mogu biti izraženiji, a s promjenom vremena puhat će povremeno jak, a ponegdje i olujan vjetar, dok bi u ostatku vikenda uglavnom trebalo biti suho.      

U takvim okolnostima, kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći do gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima", upozoravaju.

Nedjelja donosi razvedravanje, a oblačnije još može biti samo ujutro na istoku. I dalje će puhati umjeren sjeverni vjetar i bit će osjetno svježije.

Početkom sljedećeg tjedna valja računati na barem djelomice sunčano, uz povremeno umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak te razmjerno svježe za ovo doba godine.

Na moru će se u nedjelju jaka i olujna bura proširiti na cijeli Jadran, uz postupno slabljenje početkom sljedećeg tjedna. Prevladavat će sunčano, uglavnom vrlo toplo, ne i vruće.

Dakle, danas slijedi još jedna kratkotrajna, ali intenzivna promjena vremena, a hladniji zrak zadržat će se iznad naših krajeva još nekoliko dana.


(Patria) 

Hrvatska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.