25.7.2020. 22:15
0
Djevojka iz Zagreba koja je oduševila region: Skinula sam tenisice i zaplivala, zajedno smo otvorili vrata
Zagrepčanka Mirna Mrčela je tokom sinoćnjeg nevremena priskočila u pomoć čovjeku kojeg je u podvožnjaku u Miramarskoj voda zarobila u autu i nije mogao izaći.

- Ja sam sinoć izašla sa psima i čula sam da neko viče i nisam znala što se događa dok nisam došla bliže. Vidjela sam auto kako tone i jednu djevojka koja je vikala muškarcu da izađe van. No, ona nije vidjela da čovjek ne može otvoriti vrata. Tamo su osim te djevojke bila još dvojica mladića. Pitala sam ih jesu li zvali nadležne, a oni su mi rekli da jesu, ali da su svi na intervencijama. Kako je čovjek u auto nastavio tonuti, ostavila sam mobitel i skinula tenisice i gornji dio trenirke i ušla u vodu. Prvo sam mogla hodati s desne strane, a kada sam došla do auta i morala sam zaplivati, priča Mirna.
 
- On je iznutra gurao vrata, a ja sam povukla iz vana te smo zajedno otvorili vrata. Vidjela sam da nešto uzima, ja sam mu rekla da pusti sad stvari, no mi je odgovorio: Ali to mi je noga- Onda sam tek shvatila da je invalid i da nosi protezu. Dodao mi je protezu i uspio se popeti na krov auta. Ja sam procijenila da bi napravila više štete nego koristi ako ga idem vući kroz vodu, a i vrlo su brzo došli vatrogasci, ispričala je Mirna, prenosi Oslobođenje. 

Dodala je i kako je djevojka koja je vikala aktivno pomagala. 

- Znam samo da se zove Zorana. Dočekala me je s dekicom, rekla je Mirna.




(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.