12.8.2020. 15:42
0
Nakon klubova u Novalji, Makarskoj i Vodicama, novi izvor zaraze na Viru
U Hrvatskoj je danas 130 novozaraženih koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer. 686 je aktivno oboljelih, 8 pacijenata je na respiratoru.

Kako je istaknuto na konferenciji Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, novih žarišta u Hrvatskoj nema, no velik je porast broja oboljelih među mlađim osobama. Od 130 novozaraženih prosjek je 34 godina, a zarazili su se većinom na različitim okupljanjima i zabavama, istaknuo je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Problem zaraze u noćnim klubovima ističe se već neko vrijeme, no danas se pojavila nova lokacija na Jadranu koja se pokazuje kao mogući izvor zaraze.

"Dobar dio slučajeva ima veze s noćnim klubovima. Uglavnom su vezani uz tri grada na obali, a danas se pojavio i jedan otočić. Radi se o klubovima na Pagu u Novalji, u Makarskoj, Vodicama i danas imamo novu situaciju s otokom Virom", istaknuo je Capak.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.