11.9.2020. 20:25
0
Nominacija: Nobelova nagrada za mir za SAD, Srbiju i Kosovo
Specijalni savjetnik američkog predsjednika za pregovore Beograda i Prištine Richard Grenell pozdravio je nominaciju predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdullaha Hotija za Nobelovu nagradu za mir.

Grenell je na Twitteru podijelio pismo člana švedskog parlamenta Magnusa Jacobssona, koji je pokrenuo inicijativu za dodjelu Nobelove nagrade za mir potpisinicima vašingtonskog sporazuma, uz napomenu da je ovo druga nominacija predsjednika SAD-a za tu nagradu.

Član švedskog parlamenta Magnus Jacobsson je ranije na Twitteru objavio nominaciju, koju je predao 9. septembra, a koju je Grenell retvitovao.

Jacobsson je na Twitteru naveo da je ovu nominaciju za tri vlade uputio zbog zajedničkog rada na unaprijeđenju mira i ekonomskom razvoju, dodajući da su trgovina i komunikacije važni temelji izgradnje mira u svijetu.

Trumpa je ranije nominovao za Nobelovu nagradu norveški poslanik Christian Tybring-Gjedde, koji je pohvalio američkog predsjednika za napore na rješavanju sukoba u svijetu.Produžen pritvor za još dva mjeseca sarajevskim policajcima.


(Patria)
 






0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.