13.9.2020. 16:45
0
Srećko Crnogorac kaže da većina podržava da Krivokapić bude novi premijer Crne Gore
Srećko Crnogorac, član ekspertnog tima nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića, izjavio je da vjeruje da većina podržava rješenje da Krivokapić bude premijer nove crnogorske vlade.


Kako objavio Radio Beograd, on je, također. rekao da je siguran da će sporni Zakon o slobodi vjeroispovesti biti prvi na dnevnom redu nove Skupštine. Crnogorac je rekao da se taj zakon nije našao u sporazumu tri opozicione liste jer mu "tu nije ni bilo mjesto".

Crnogorac je, inače, bio učesnik u stvaranju sporazuma nove vladajuće koalicije u Crnoj Gori.

Za Krivokapića je rekao da je "nesumnjivo lice pobjede opozicije" i naveo da smatra većina podržava rješenje po kome bi Krivokapić bio budući premijer, ali je dodao da će se to "vidjeti nakon pregovora".

On smatra kako je "možda bolje ne oročavati trajanje buduće vlade", jer vladu očekuju brojne opstrukcije, koje mogu biti i proceduralne jer je Milo Đukanović predsjednik zemlje, a po ustavnim ovlaštenjima može da opstruira i odugovlači formiranje vlade.

- Ogroman je posao pred novom vlašću. Iznenađeni smo simplifikacijom u regionalnoj štampi vezane za nedavno potpisan sporazum. Koalicije su raznorodne, svaki je dogovor, pa i vanjskopolitički morao biti usaglašen", rekao je Crnogorac.

 
Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.